Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infoavond voor zij-instromers lokt nieuwe leerkrachten naar het onderwijs

Op 25 april organiseren stad Turnhout en VDAB een infoavond voor zij-instromers. De geïnteresseerden krijgen daar alle informatie die ze nodig hebben om de overstap naar het onderwijs te maken. Zo geven het stadsbestuur en VDAB een nieuwe impuls aan het Turnhoutse onderwijs.
 
De infoavond vindt plaats van 19 tot 21 uur op 25 april in de Tuinzaal van Cultuurhuis de Warande. Daar zullen standhouders van verschillende onderwijsinstellingen zoals AP Hogeschool, Thomas More Kempen en KU Leuven Campus Geel de deelnemers informeren over hun opleidingsmogelijkheden.
 
Ook andere onderwijsorganisaties zullen aanwezig zijn om de deelnemers verder te ondersteunen. Op die manier zetten Stad Turnhout en VDAB de switch naar het onderwijs meer in de kijker, om zo uiteindelijk ook nieuwe leerkrachten voor de klas te krijgen.

"Kwalitatief onderwijs is ontzettend belangrijk. Als stadsbestuur doen we dan ook ons uiterste best om nieuw talent naar de schoolbanken te lokken. Via deze infoavond kunnen we professionals uit verschillende vakgebieden informeren en beter begeleiden in hun weg naar het onderwijs. Zo krijgen onze leerlingen meer gepassioneerde leerkrachten in hun klassen, wat hen alleen maar ten goede komt", vertellen schepenen van Onderwijsbeleid Kelly Verheyen en Marc Boogers.

"Aan de andere kant spelen we met dit initiatief in op een grote arbeidsmarktbehoefte. Voor leerkrachten en andere knelpuntberoepen doen we als stadsbestuur extra inspanningen. Met dit initiatief sporen we de Turnhoutenaren aan om hun eerste stappen in het onderwijs te zetten.

 
Dat is niet alleen positief voor hun eigen loopbaan maar ook voor dit hoognodige en waardevolle beroep", aldus schepen van Ondernemen en Werk Luc Op de Beeck.

 

Overstap
De infoavond is de ultieme eerste stap voor iedereen die de overstap naar het onderwijs wil maken, volgens provinciaal directeur VDAB, Bjorn Cuyt: "Met deze infoavond voor zij-instromers bieden we zowel werkenden als werkzoekenden de kans om kennis te maken met de scholen uit de Turnhoutse regio en hun vacatures.
 
Het gaat om mensen die elders werken en de overstap naar onderwijs overwegen. Sommige van hen behaalden ooit een lerarendiploma, maar werken in de privé, anderen willen de lerarenopleiding nog volgen en kiezen voor een serieuze carrièreswitch."

Wie nog wil inschrijven kan dat nog tot 23 april via deze link.

Deel dit artikel